Bir görüntüyü başka bir renk moduna dönüştürme

Bir görüntüyü başka bir renk moduna dönüştürme

Bir görüntüyü orijinal modundan (kaynak moddan) başka bir moda (hedef moda) dönüştürebilirsiniz. Görüntü için farklı bir renk modu seçtiğinizde, görüntüdeki renk değerlerini kalıcı olarak değiştirmiş olursunuz. Örneğin, bir RGB görüntüyü CMYK moduna dönüştürdüğünüzde, (Renk Ayarları iletişim kutusundaki CMYK çalışma alanı ayarıyla tanımlanmış olan) CMYK gamutunun dışında kalan RGB renk değerleri, gamutun kapsamına girecek şekilde ayarlanır. Dolayısıyla, bazı görüntü verileri kaybolabilir ve görüntüyü CMYK modundan tekrar RGB moduna dönüştürürseniz, kaybolan veriler geri yüklenemez.

  • Görüntüleri dönüştürmeden önce en iyisi şunları yapmaktır:
  • Düzenleme işlemlerinden mümkün olduğunca çoğunu orijinal görüntü modunda (çoğu tarayıcının veya dijital oluşturduğu görüntüler için çoğunlukla RGB modunda veya geleneksel tamburlu tarayıcıların oluşturduğu veya Scitex sisteminden içe aktarılan görüntüler için CMYK modunda) yapın.
  • Dönüştürme işleminden önce görüntünün yedek kopyasını kaydedin. Görüntünüzün kopyasını, bütün katmanları içerecek şekilde kaydetmeye dikkat edin ki dönüştürmeden sonra görüntünün orijinal kopyasını düzenleyebilin.
  • Dönüştürmeden önce dosyayı düzleştirin. Mod değiştiğinde, renklerin katman karıştırma modları arasındaki etkileşimi de değişir.
    Not: Çoğu durumda dosyayı dönüştürmeden önce düzleştirmek istersiniz. Ancak bu şart değildir ve bazı durumlarda istenmeyen bir işlemdir (örneğin dosya vektör metin katmanları içerdiğinde).

Görüntü > Mod’u seçin ve alt menüden, istediğiniz modu seçin. Etkin görüntüye uygun olmayan modlar menüde soluk görünür.
Çok Kanal, Bitmap veya Dizinlenmiş Renk moduna dönüştürüldüğünde görüntüler düzleştirilir, çünkü bu modlarda katman desteği yoktur.

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.